Ημερίδα στο Ο.Π.Α: Διαφορετικότητα στο σχολείο Κύριο

Tο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών σας προσκαλεί στην ενημερωτική ημερίδα και τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης των φοιτητών του Προγράμματος Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης, την Πέμπτη 17 Μαΐου 2018, και ώρες 14.00μμ – 17.30μμ, στο Αμφιθέατρο Αντωνιάδου, Πατησίων 76, με θέμα «Η προσέγγιση της διαφορετικότητας στο σχολείο: Διαφορετικές όψεις και οπτικές».

Η ημερίδα αυτή γίνεται στο πλαίσιο του Προγράμματος Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με τη συνεργασία του Oslo University, Department of Teacher Education and School Research, Νορβηγία και της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ).

Η ημερίδα απευθύνεται ιδιαίτερα στους Διευθυντές σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν μαθήματα Οικονομίας και Πληροφορικής.

Το Ο.Π.Α. θεωρεί μεγάλη τιμή την παρουσία και την ενεργή συμμετοχή σας.

Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι δωρεάν και θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

 

Πρόγραμμα Ημερίδας

Θέμα: «Η προσέγγιση της διαφορετικότητας στο σχολείο: Διαφορετικές όψεις και οπτικές»

 

Φορείς υλοποίησης: Πρόγραμμα Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Oslo University, Department of Teacher Education and School Research, Νορβηγία και Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ)

 

Χρόνος διεξαγωγής: Πέμπτη, 17 Μαΐου 2018, ώρες 14:00 – 17:30

 

Τόπος διεξαγωγής: Αμφιθέατρο Αντωνιάδου, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πατησίων 76

 

Πρόγραμμα

13:30-13:50: Προσέλευση και εγγραφές

 

13:50-14:00 Χαιρετισμοί

 

14:00-14:20: Ομιλία με θέμα: «Differentiating in Multicultural Schools-first part: Συνεργασία του Προγράμματος Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης με το Oslo University», DrJanne T. Scheie, Oslo University, Department of Teacher Education and School Research, Νορβηγία (με ταυτόχρονη μετάφραση στα Ελληνικά)

 

14:20-14:40: Ομιλία με θέμα: «Differentiating in Multicultural Schools-second part: Συνεργασία του Προγράμματος Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης με το Oslo University», Dr Britt Oda Fosse, Assistant professor, Oslo University, Department of Teacher Education and School Research, Νορβηγία (με ταυτόχρονη μετάφραση στα Ελληνικά)

 

14:40-15:00: Ομιλία με θέμα: «Η διαφορετικότητα στο σχολείο μέσα από το θέατρο», Έφη Μουρίκη, Ηθοποιός.

 

15:00-15:20: Ομιλία με θέμα: «Η διαφορετικότητα στο σχολείο: Μια ευκαιρία για συζήτηση με αφορμή έργα τέχνης», Εύη Πάσχου, Ψυχίατρος.

 

15:20-15:40 Ομιλία με θέμα: «Η διαφορετικότητα στο σχολείο μέσα από τον χορό», Θοδωρής Πανάς, Χορογράφος.

 

15:40-16:00 Ομιλία με θέμα: «Η διαφορετικότητα στο σχολείο μέσα από τον κινηματογράφο», Γεώργιος Κωνσταντινόπουλος, σκηνοθέτης, Μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Σκηνοθετών.

 

16:00-16:20 Ομιλία με θέμα: «Εμβαθύνοντας στις έννοιες της «Ταυτότητας» και «Ετερότητας» μέσα από τη Σύγχρονη Τέχνη: παραδείγματα από τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ)», Δρ Μαρίνα Τσέκου, Επιμελήτρια Εκπαίδευσης του ΕΜΣΤ.

 

16:20-16:40 Ομιλία με θέμα: «Η διαφορετικότητα στο σχολείο μέσα από το παιδαγωγικό κίνημα Freinet», Δρ Μπάμπης Μπαλτάς, Δάσκαλος στην Α/θμια εκπαίδευση, Πρόεδρος ΔΣ παιδαγωγικής ομάδας «Το σκασιαρχείο».

 

16:40-17:00 Ομιλία με θέμα: «Η διαφορετικότητα στο σχολείο μέσα από την τέχνη: Συνεργασία του Προγράμματος Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης με την ΑΣΚΤ», Δρ Βασιλική Μπρίνια, τμήμα Πληροφορικής-Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Μαρία Λουϊζου, εικαστικός-ΑΣΚΤ, Τατιάνα May-Καλλέργη, Επιμελήτρια εικαστικής έκθεσης-εκπαιδευτικός, Γεώργιος Σταματάκης, εικαστικός-ΑΣΚΤ, Ειρήνη Γιαννημάρα, ΑΣΚΤ.

 

17:00-17:15: Ανοικτή συζήτηση

 

17:30 Εγκαίνια Εικαστικής Έκθεσης των φοιτητών του Προγράμματος σε συνεργασία με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ)

 

Η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ και θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής με εγγραφή στη Γραμματεία της ημερίδας

Ioanna Kalogerakou

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια